Saturday, November 29, 2008

8. nädal

Soovitusi-kommentaare kursuse kohta

1. Vaja kursuslaste e-mailile teade saata, kui midagi olulist tulemas (näit. nagu IVAs on, et kirjaga saatmise võimalus,, kui uus ülesanne on esitatud tegemiseks. Eriti oluline näit antud kursusel olnuks see Flashmeetingute puhul – esimestest ma tõesti ei saanud osa võtta, sest olin välismaal, kuid viimasel oleks kindlasti tahtnud osaleda, kuid unustasin ära.

2. Ei tea, kas oleks hea, kui tulevaste kursuste tulevasi kursuslasi suunata vaatama mõne antud kursusel osalenu blogi?
Mul endal kahju, et ei saanud enne kursuse algust kursuslaste e-kursuse teemade kohaseid sissekandeid lugeda (no saan aru, et siis neid veel lihtsalt ei olnud). Näiteks Heikki või Kaarini omasid, kes kirjutasid a la „võtsin selle (repositooriumi), otsisin selle (xxx) märksõna järgi. Tulemusi sain esimesest repositooriumist niipalju, teisest nii ja niipalju, litsentsid olid sellised ja probleemid oma küsimustele vastuste leidmisel sellised ja sellised. Väga hästi tehtud – mõne aja pärast mäletad ise ja saavad ka teised teada, kuidas mingil veebilehel lood on. Kahjuks mina vastasin kitsalt küsitule ja vaatan, et sellest endale enam pisukese aja pärast eriti tolku ei ole, sest ei mäleta, kuidas kusagil info kätte leidmisega lood olid. Ainult niipalju, et e-kursusel anud ülesanded said tehtud. Tulevikus püüan ka tausta kirja panna.

Kursusel sai lugeda mitmeid (minu jaoks) uusi materjale, mis on täiesti tähelepanuväärne.

Loodetavasti püsib see kursus kaua veebis, et selle juurde saab ikka ja jälle tagasi pöörduda, kui midagi meelest läinud ja üles leidmist vajab.

Üldiselt oli kursus jõukohane, kuid neljanda nädala ülesannet oleks võinud teha 40 tundi ja seega tuleks antud viidete programmide installeerimise-tutvumise ülesanne küll antud kursuse raames teisiti üles ehitada. Sooviksin, et mingi programm(i kasutamine) oleks kursuse autorite poolt üksikasjalikult ära kirjeldatud ja näit. kurssulased saaksid selle instruktsioonidele vastavalt läbi teha.

Suured tänud kaaskursuslastele, kes oma kursuseblogidesse palju väärtuslikke uurimistulemusi on kirja pannud!

4 comments:

Heikki said...
This comment has been removed by the author.
Heikki said...

Tere Maarja!
Kas Sa arvad, et selle kursuse sisu maht vastas formaalsele kursuse mahule? Mina arvan küll, et tegelikult on käsitletud teemade maht palju suurem. Lihtsalt kõike ei jõudnudki piisavalt läbi uurida. Aga uut õppisime palju ja mulle tundub, et kursuse vedajad said ka kasulikke kogemusi.
Tänud kõigile!

Maarja K. said...

Tere, Heikki!
Arvan, et see 4. nädal oli liialt mahukas. Muidu oli OK.
Tänu Sinule sain targemaks ja mitut uut asja uurida. Ma küll nyyd ei mäleta, kas ainult selle või ikka ka personaalsete õpikeskkondade kursuse piires. Aitäh Sulle seletuste ja vihjete eest! :) See on juba teada, et kui täiendavat teavet vaja, siis tuleb Sinu blogisse või veebilehele pöörduda ;)
Ainult et ikka on tsipa naljakas kirjutada tagasisidet Heikkile oma blogi kommentaarina. Ei tea, kuhu õigem/parem oleks?

Heikki said...

Aga üles leidsin. Võta heaks!